Underworld Kupa 2017, áldozzak be ezért egy XCO MK-t?

Underworld Kupa 2017, befutóEzekre a pillanatokra akarok majd emlékezni, mikor öreg leszek. (Micsoda, hogy már rég az vagyok?! Bolond vagy, mi van veled?! :)

Mikor ennyien szurkolnak a pálya mellől, az tényleg megfizethetetlen.

A dupla hétvége miatt sokat morfondíroztam, mi lenne a jó taktika szombaton, jól is kellene menni de mégsem teljesen kifingatni magam az Underworld Kupán, hogy maradjon valami kis minimál kraft vasárnapra a Tamási XCO Magyar Kupára is. Kérdezgettem a haverokat, mi legyen az okosság, és mivel mindenki hatalmas nagy stratéga (lehet a focihoz is értenek), mindenki azt javasolta, utazzak egy kicsit Specziár Viktoron, nézzem meg, hogy mozog, hol tudok majd gyorsabb lenni.

Underworld Kupa 2017, rajtKefe ez rossz irány!

Hát jó, legyen úgy. Viktor nem egy Claudia Schiffer hátulról, de azért majd csak kibírok mögötte egy kicsit. Tök jópofa volt a rajt utáni néhány másodperc, mindketten a másikra figyeltünk, mindketten azt néztük, elindul-e a másik. Persze a kis minimál megtorpanást mindketten azonnal éreztük és pontosan tudtuk: ugyanaz forog a fejünkben. Viktor is lassan olyan már, mint a feleségem: mindig jobban tudja nálam, hogy éppen mit akarok, vagy pont mit fogok csinálni. :)

Underworld Kupa 2017, Fésüs Laci és Specziár Viktor

Összemosolyogtunk Viktorral, a hátára tettem a kezem és megtiszteltük egymást: nem kezdtük el taktikázni, meg féket húzogatni az ellenszeles szakaszon, hogy bebújhassunk a másik mögé, hanem szépen egymás mellett tekertünk. Tényleg finoman indultunk el, mégis a többiek máris picit lemaradtak.

Underworld Kupa 2017, Fésüs László

Viktor végül döntött és nekiindult tényleges versenytempóban, beálltam mögé. Tényleg látni akartam, mi a helyzet. Erősen ment, de nem esett nehezemre követni. A hátsó parkolónál döntöttem, nem engedem le a pincébe magam előtt. A sodrós balosnál határozott „– Bal!”-t kiáltottam és beestem mellé. Viktor kislányos zavarában azonnal feltekerte a láncát a fogaskerekek alá – de ezt már csak két körrel később tudtam meg, mikor a pálya mellett barkácsolta neki Robi, a DoctorBike aranykezű versenyszerelője.

Underworld Kupa 2017, Kefe

Asszem Robi is kicsit velem volt ma: kb. három kör alatt állította be a helyes láncfeszességet Viktornak… :) Csak viccelek: össze-vissza volt csavarodva az a lánc, szerintem Viktor kb. 1200 wattnál váltott sebességet, de azt az 1200 wattot nem a pedálokba tolta bele, hanem a pumpásváltóba…

Underworld Kupa 2017, pince

Az első pince-ride végére eléggé meglepődtem, mert mire kijöttem, már sehol senki. Máris vagy 15 mp előny. Mi van, beszakadt mögöttem a pince? Sújtólégrobbanás?! A rajt-cél területnél már akkora volt az előnyöm, mint a tavalyi versenyen kb. a táv felénél. Kicsit megnyugodtam és körről-körre elkezdtem lejjebb és lejjebb húzni a pulzusom. Ez elég jól sikerült is:

Underworld Kupa 2017, Strava analízisKörröl körre alacsonyabb a pulzus, pedig a sebesség, a köridők nem csökkentek drasztikusan. Katt a képre!


Underworld Kupa 2017, pince ride

Kíméltem a lekörözött sporikat a futam alatt. Ha annyi millióm lenne, ahányszor elhadartam a rámpa után a

– Szia, a bejárat után közvetlenül elmegyek majd jobbról, NEKED jobbról!

instrukciót, egyszeriben dúsgazdag lennék. Nem stresszeltem senkit, mint egy pszichiáter, úgy nyugtattam az épp előttem tekerőt, mikor beszorultam mögé:

– Nyugi van, nagyon szépen mész, csak el ne ess az isten szerelmére!

Ezúttal nem is volt semmi szájkarate a pincében, mint tavaly. Érezték a sporik a jelentős tempókülönbséget és mindenki nagyon előzékeny volt.

Underworld Kupa 2017, szökésben

Ezt komolyan mondom: ha valaki életveszélyesen megfenyegetne, hogy

– Most pedig menj el szó nélkül a szurkolás mellett!

most akkor sem mennék el szó nélkül a szurkolás mellett. A 40+ csapat is szép számmal tiszteletét tette és másokat is elragadott a Helyi Érdekű Vasút (a hév), szóval zseniális szurkolásban volt részem. Általában versenyen nem tudok kinézni, kimosolyogni, vagy kiinteni, mert egy hörgő hulla vagyok, se látok, se hallok, cső-ride-ban tekerek.

Underworld Kupa 2017, Vigyázz a fejedre!

De most mindent bepótoltam. Rettenetesen élveztem a dolgot, örömbiciklizés volt a javából. De azért elég jól haladtam, a köridők nem csökkentek számottevően: az Underworld Kupa a hatékonyságról szól, annak van jó esélye, aki lendületesen tudja fűzni a cangát a szuper-csúszós pincejáratokban, meg a csiki-csuki ösvényeken. (Ja, meg az egyenesekben be kell tudni forgatni, mint az állat. :)

Underworld Kupa 2017, befutó, 40+ szurkolók

Hudák Szilvi gondoskodott az itatásomról, pazar szupport volt. Nagyon kerek ez a verseny, nem véletlenül jövök minden évben. Most speciel az volt a kérdés, vajon ezzel beáldoztam a holnapi XCO Magyar Kupát? Ez azóta már ki is derült, hamarosan tolom azt a szösszenetet is.

Underworld Kupa 2017, Master2 dobogóImre Szabi második helye nem forgott veszélyben, de Káldi Tomi hatalmasat meccselt Ladányi Mikivel a harmadik helyért, gratula nekik!


Farkas Milán (milanphoto.hu) fotói a legmagasabb színvonalat képviselik, ismét szuper munka volt Milán, nagyon köszönöm!

Underwolrd Kupa 2017 eredmények (pdf):  2017_uw.xls (64KB)