Underworld Kupa és statisztikai demo

2015 Underworld Kupa, Fésüs LaciA lányom sokáig Anna Peti és Gergőt olvastatott velem elalváshoz. Szerintem nekünk már az összes kötet megvan, de hiába, egy idő után én bizony kezdtem megunni a megszokott történeteket. Elkezdtem marhaságokat beleszőni – persze a kis zsír egyből kiszúrta – és egy idő után már ő követelte: Apa, akkor ma három Anna Peti; egyet „rendesen”, kettőt meg viccesen! Ha neki is jobban tetszik a viccesen, akkor biztos másoknak is, szóval most egy darabig nem írok melankólikus bejegyzéseket.

Tavaly szépen lezsíroztam az Underworld Kupát, persze most is erre készültem. Kicsit beaggódtam, mikor megláttam Speciális Viktort is előnevezve, de eltökélt voltam: ez a pálya nekem annyira kedvez, hogy most majd kifújom az orrát! De erre sajnos nem kerülhetett sor, mert Viktor nem jött el, gyanítom, hogy a kékesi Tour de Hongrie szakaszon segítette Eisit. Helyette viszont megjelent Megyó (Medgyes Gabi, KTM) a regnáló és aktuális XCO és maraton Magyar Bajnok – és én persze azonnal éreztem a vesztemet. Hééé srácok, akik utáltok, hogy eljövök a versenyetekre és nyerek, jelentem tökéletesen átérzem, mert velem is pont ez történik ilyenkor… Persze ez verseny és én pedig egyáltalán nem bánom, hogy nem adnak mindig mindent ingyen.

2015 Underworld Kupa, Fésüs László
Az első körben még Megyó előtt, Danó Peti VIP páholyból figyeli az eseményeket

Megyó már a bemelegítéskor mondta, hogy az első körben beáll mögém és onnan nézi-tanulja majd a pályát. Szóval egyből levágtam, nagy hülyeség lenne szépen végighúzni őt, megmutatni a jó íveket, okosságokat, szóval belecsaptam a lecsóba idegből. Ha le tudom szakítani, akkor van esélyem, ha tud velem jönni az első körben, akkor viszont nem lesz sanszom vele szemben. Hát tudott jönni, a trükkös csiki-csuki pincében picit elnyúltam, de az emelkedőn és a többi egyenesben hamar utólért és a második körben át is vette a vezetést.

2015 Underworld Kupa, Kefe

A következő körben nagyon erős kört veretett én pedig lobogtam mögötte. A szélárnyékában még pont kibírtam, másfél kört mentem mögötte. Ám ahogy elkezdtük a lekörözést már a 3. körben(!) hamar beállt az a helyzet, hogy ő még átfért egy előzésnél, én viszont kicsit beszorultam. Nem sok, 10-15 méteres előnyre tett szert, ez viszont elég volt arra, hogy szélárnyék híján már nem bírtam a tempóját és felépített egy 25-30 mp-es előnyt, melyet konzervált is az egész meccsre.

2015 Underworld Kupa, Kefe

Folyamatosan láttuk egymást a pincében, meg a focipálya végén is, láttam, hogy nem nő az előnye körről körre, de azt is láttam, hogy akárhogy igyekszem, nem tudok közelebb kerülni hozzá. Időnkét átkiáltott nekem, hogy Ne add fel Kefe! Én meg visszakiabáltam, hogy Eszem ágában sincs, tépem mint az állat!

2015 Underworld Kupa, Fésüs

A szurkolók ismét repítettek! Hostya Zoli, aki ezeket a remek képeket csinálta, végig bíztatott is fotózás közben. Most figyelj: a pálya egy mobil uszoda mellett vezetett el, ahol végig hallottam a szurkolást, de az egyik körben azt hittem lepetézek: Blazsó Marci hajolt ki több, mint derékig a nagy gumimedencéből és teli torokból üvöltötte, hogy Hajrá Kefe! Szélesen visszavigyorogtam rá és közben arra gondoltam, vajon az egész éves sportbiztosítása fedezi, ha kibillen és pofára esik a nagy szurkolás közepette?! A pálya minden pontján hallottam a szurkolókat, tényleg szárnyakat adtak!!!

2015 Underworld Kupa, Fésüs László a pincébenFigyelj, ez a sötét réteg a padlón úgy, de úgy csúszott, hogy te azt elképzelni nem tudod!

Statisztika, így olvasom az eredményeket minden verseny után:

Imádok csemegézni az eredménylistán, az életem az köridő-analízis, mindenkit összahasonlítok mindenkivel hogy lássam, a haverok épp milyen formában rugdosták a pedálokat. Nyisd meg a beszámoló végén az excelt és kövess:

  • A futamunkban csak Megyó és én tudtunk 15 kört firkálni, már a 3. helyezett Ladányi Miki is csak 14 kört ment, a negyedik Bencz Zoli pedig már kört is kapott tőlünk. Erős!
  • Ki tudott még 15 kört menni az egész versenyen Megyón és rajtam kívül? Csak Blazsó Marci (VKE Nelson, 01:12:28) és Gérnyi Balázs (Újbuda Superior, 01:12:21) – jézus mária, mit ment ez a gyerek?! Legutóbb nyerte a Bükk maraton középtáv abszolútat, szóval mindenki pontosan tudta, hogy nagyon jó formában van, de ennyire?! Övé lett a verseny abszolút legjobb ideje. Vicces figura az ipari szőrcsimbókokkal a lábán, meg az állán, meg hogy sisakban áll a pódiumra – lehet kicsit szédülős… De az bizos, hogy kemény, mint a dög.

2015 Underworld Kupa, Fésüs Laci

  • A bikemag-es Takács Tamás (Tufi) lett a második a Master1 futamban, én stabilan 5 percen belüli köröket mentem, ő viszont 5 percen kívüliket – szóval végig gyorsabb voltam, mint a Master1 második helyezett.
  • Az országutis Márkus Jani is próbára tette magát ezen a versenyen, ő majdnem kört kapott volna tőlem, ha egy futamban megyünk.
  • Ez nagyon tetszik nekem: a legjobb köridőm (00:04:35) jobb lett, mint Blazsó Marci legjobb köre (00:04:40)! Persze lehet, hogy Marci és épp nem verte szana-széjjel magát, én meg az életemért mentem Megyó mögött a második körben, de akkor is!
  • Miután Megyó elment, beálltam nagyon egyenletes, mondjuk 00:04:55 körüli körökre, szóval nem „ledobtam a vasmacskát” és megálltam, hanem azért haladtam szépen.

2015 Underworld Kupa, Fésüs Laci

Dög meleg volt, kb 36-37 fok, szóval elképesztően fontos volt az itatás, de ezt Takáts Máté barátom remekül oldotta meg. A megbeszélt módon 3 kulacsot forgattunk, így jutott bőven víz a nyakamra is. A hűtés kulcsfontosságú volt ezen a versenyen. Érdekes viszont, hogy természetes hűtésnek ott volt a pince, de döbbenetesen nagy volt a hőmérséklet különbség!

Pulzus-2
A STRAVA pulzus statisztika szerint is igen intenzív volt a versenyem. Katt a képre…

Lent lehetett vagy 12-14 fok, nem több. Ez azt jelenti, hogy mikor begurultuk, szinte azonnal fázni kezdtem, de valójában egész hamar szuperül felfrissített. Ám a kihatolásnál, mikor tarkón vágott újra a 36 fok – úúú, wazz, komoly szorítást érezetem időnként szívtájékon! Nagyon magas pulzuson 13 fokról egyszeriben 36 fokra váltani minden körben, pont egy jó lendületes emelkedőn – szurkoltam magamnak, hogy bírja a szívem, tényleg para volt egy kicsit, nem viccelek! Konkrétan éreztem, hogy ez nagyon igénybe veszi a ketyegőt… De kibírta, mert épp beszámolót írok.

2015 Underworld Kupa, Fésüs Laci


Fotó kreditek: Hostya Zoli (H.Z pictures) és Káldi Tomi, köszönöm Urak!

2015 Underworld Kupa eredmények:  2015_uw.xls (83 KB)